a short visit to Floria 2014 Putrajaya

IMG_2256

Floria 2014 berbeza sikit dengan yang tahun lepas, tahun ni ada dikenakan bayaran masuk. RM 3.00/per entry. Tiket masuk tu sah untuk satu hari (sampai 12.00 tgh malam). Jadi sesapa yang rasa nak keluar masuk tu simpan lah tiket tu elok-elok. Tak pasti pulak kenapa tahun ni dikenakan bayaran. Tetapi kalau masuk pun tak rugi dan RM 3.00 tu memang berbaloi sebab Floria 2014 lebih luas dari tahun lepas. Siap ada Taman Di Raja, Pameran Kucing dan lain-lain aktiviti. Nak tau lebih lanjut boleh visit laman web rasmi Perbadanan Putrajaya.

Gambar atas, payung warna-warni bergantungan tu adalah salah satu tarikan menarik di Floria 2014. Ramai yang tak melepaskan peluang snap gambar “hanging umbrellas”. Nak tau rasanya macam mana di Floria 2014 ni kena lah pegi sendiri, sebab hari tu cuma pusing-pusing lebih kurang sejam ja. Tak snap banyak gambar bunga. Pegi pun sebab nak tengok kucing *meow*, hehehehehe.

IMG_2258

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s