aku vs percutian

Ehemmmmm….dh lama tak menulis… mcm2 alasan untuk tidak menulis. 1 busy ngn kerja (bertimbun2-ofis pun dah mcm tongkang pecah), 2 tak de masa (masa byk dihabiskan utk mengadap kerja, tv, and lain2 benda yg kurang berfaedah), 3 aku tak tau nk tulis apa (hahaha…kelakar), 4 aku busy layab FB (campur tolak jd admin itu ini), 5 aku belum sempat fikir lagi alasan yg ke-lima.

Aku dan percutian? Vs? Sebenarnya dah lama tak bercuti. Cuti biasa2 tu ada la….cuti yg aku maksudkan adalah cuti dalam erti kata yg sebenar. Go for a holiday, out of town. Like gi mana2 utk rehatkan bdn dan minda. Tempat yg buat aku lupa pasal kerja and masalah lain yg sewaktu dgnnya. Last sekali aku pun tak ingt bila aku gi holiday. Mmg masalah tu! Mcm hilang ingatan pulak akibat terlalu stress ngn masalah dunia.

Ada jugak yg ajak gi holiday, tp tula waktu seakan dok kejar. Ada sj kerja yg dtg. Kdg2 rasa nak muntah. Hukhukhuk…. Tp bila fikir pasal tg/jwb aku redha je la…but aku akan cari jugak beberapa hari utk aku gi bercuti…bg memberi ruang utk aku memanjakan diri… merehatkan minda yg berserabut sekarang ni!!! Serabut!!!!!

P/s: kerja kerja kerja! Opss..aku dh ada doktor peribadi skang, tempat aku rujuk dikala tengah stress.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s