Weekend at Shah Alam

Saja nak update my activities for the last weekend. On Friday 27.02.2009, cikgu mula kursus di Shah Alam, dapat satu bilik yang besar dan king size bed, so me and boss pun join die lepak situ. Daripada dia tidur sorang2 atas katil yang besar tu. Hehehe. Jumaat malam tu lepas aku dah habis ngajar tuition aku balik rumah fetch boss dan kiteorang gerak ke Grand Blue Wave Hotel, Shah Alam. Around 11++pm sampai, boss lapar, so amik cikgu kat lobby then terus gi cari makan. We had OTAI’s burger for our late supper. Lepas makan, rest and terus tidur. Nyenyak giler…sampai esok pagi aku dapat news…”AFIZAN TIDOQ BUAS!!” statement tak tahan dari boss. Akibatnya, malam berikutnya boss tukar position dengan cikgu. Hahaha.

 

The next day, Saturday, 28.02.2009, pagi2 lagi cikgu dah keluar, breakfast and sambung kursus. Me and boss lepas mandi kuar jugak for breakfast but bukan kat hotel tu. Makan kat luar. Gi makan lontong (aku tak ingat nama restoran tu, tapi quite famous jugak la kat area Shah Alam). Lepas makan balik hotel, lepak. Memanjakan diri di hari minggu dengan baring-baring sambil ngadap TV. Then around 12++ noon aku ngan boss kuar gi Plaza Alam Sentral yang tak jauh dari hotel. Beli barang sikit. Sikit jet tau. Puas mingle around, sampai dah tak tau nak pi mana, kami balik hotel. Around 2.30 pm sampai bilik sambung manjakan diri, tengok Hindustan, citer Fanaa lakonan Aamir Khan dan Kajol. Sambil dok tengok, boss sempat tido satu round. Kihkihkih. Petang tu, cikgu naik bilik untuk rest boss pun dah bangun. Tapi we all masih lepak atas katil. Huhuhu…ada satu statement power dari boss, BOSAN!!! Ye la, asik lepak atas katil tengok TV. Sampai ada masanya TV pulak yang tengok kiteorang, hahaha. Lepas masing-masing bersihkan diri, cikgu bersiap-siap nak gi dinner and sambung kursus lagik. Perancangan awal aku dan boss nak tunggu dinner sekali dengan boss, tapi alih-alih event cikgu malam tu habis lewat so we all decided to kuar berdua je. memandangkan perut pun dah berkeroncong. Makan di Seksyen xx (aku tak ingat sebenarnya). Menu yang sama, nasi goring daging masak merah. Bleh tahan sedapnya. Balik bilik tengok TV, sampai la tertido. Cikgu balik kul berapa pun aku tak sedar.

 

Esoknya, Sunday, 1.03.2009, macam biasa cikgu kuar awal, berkursus. Sekali lagi me and boss kuar breakfast di luar tapi this time gi makan dekat building SACC Mall, Uncle K Nasi Kandar, roti telur for boss and for me roti telur cheese, not forgotten teh tarik for both of us. Sedap and a very nice place to hang out. Selesai sarapan, boss nak gi bank, then dah tak tau nk gi mana. Daripada dok kat bilik tido baik gi jalan-jalan. So lepas pusing-pusing cari bank’s machine yang berfungsi (Sunday kan, banyak machine yang out of service), aku and boss gerak ke Carboot sale, Shah Alam. Wargh..the crowd was so unbelievable. Ramai luar biasa. Sampaikan 1km from the entrance pun jalan dah sesak giler. Parking tok sah cakap la kan. Tapi dengan tabahnya, we all gagahkan diri jugak and after approximately 30 minutes, dapat jugak tempat parking kereta. Pheww. Actually tak beli apa-apa pun, saja nak habiskan masa. Sambil keluarkan peluh dan berpanas. Lepas sejam, around 11++am, beli makanan sikit untuk lunch, me and boss bertolak balik ke hotel. Kebetulan last day cikgu ada kursus, and kena check out dalam kul 1pm. So sampai bilik kemas barang-barang and masukkan dalam kereta. Lepas kami selesai lunch, around 12.50 baru cikgu naik bilik, and siap-siap nak check out and lunch kat café bawah tu. Me and boss tunggu di lobby. Lepas kuar dari hotel we all tak terus balik rumah, tapi gi SACC Mall kejap, cikgu ada hal kat Maxis Centre. Lepas selesai, baru balik Puchong.

 

Petang tu jugak lepas masukkan barang-barang dalam rumah, me, boss and cikgu kuar gi Sunway Pyramid. First destination, Maxis Centre, nak tukar maxis broadband cikgu yang dah rosak. Then we all gi makan at Nandos (cikgu belanja, TQ). Lepas tu mingle around cuci mata. Cuci mata je?? Hahaha…

 

Baring kat hotel, sambil baca buku ’The Meaning of The Holy Quran’.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s