Jatuh Tergolek

24.02.2009, Selasa – Aku cuti sebenarnya. Cuti sakit. On the way daripada clinic, aku dpt SMS, walid aku accident. Huh…terkejut tahap GABAN wacakaplu. Adik and mak aku gi tengok walid aku kat hospital. Dengarnya salah si pemandu kereta. Ada ke dia masuk jalan walid aku yang dok drive motor merah dia tu. Erm… walid aku terpelanting atas bonet kereta dan tergolek jatuh atas TAR. Masing-masing gi report polis dan akibatnya si pemandu tadi kena saman RM300. Kena tanggung bil ubat walid and kena repair kereta dia yang teruk (agaknya la…mengikut cerita mak aku). Tu laa…dah banyak kali cakap kat walid tak yah lagi dah naik motor tu. Kereta ada dua bijik, naik je la kereta. Kononnya nak save minyak tapi jangan lah sampai nak gadaikan nyawa. Nasib baik luka-luka je…tak de yang patah-patah. Kalo parah cam ne? Mak aku cakap..benda yang dia paling risau dah jadi….mujur tak ada apa-apa. Kalau tidak? Entah la..aku sendiri pun tak pasti cam ne aku nak hadapi benda tu. Selama hari ni…kami semua bergantung pada walid. Ya Allah….panjangkanlah umur walid kami….AMIN.

 

WE LOVE YOU, WALID


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s