ATM (Auto-Teller Machine): Boleh dipercayai atau tidak?

Canggih tak tajuk post I kali ni? Percaya boleh, tetapi jangan percaya ATM 100%. Kenapa? Kita ingat machine bleh kira dengan tepat, rupanya tidak juga. Ada jugak ATM yang tidak ‘pandai’ mengira. Nak tau? Last weekend my miss-mgr gi amik duit from ATM (nama bank terpaksa dirahsiakan), a lot jugak la. Mcm biasa miss-mgr tak kira pun cos’sudah terbiasa. Ye la, ATM tak pernah buat silap sebelum ni bila dia withdraw cash. Then we all went to Shah Alam, beli barang sket. Ntah macam mana miss-mgr sayang terfikir nak kira duit yang dia withdraw td. Sekali kurang RM300. Warghhh..padahal dia belum guna lagi cash tu. Stress siot orang tua tu. Sampai tak dak selera nak makan. Kalau I kat tempat dia ketika tu, I pun takkan habis fikir pasal duit yang missing tu. RM300 babe. Banyak tu. Bleh buat mcm2 dengan RM300 tu. Kalau difikirkan balik,memang tak masuk akal langsung. ATM boleh buat silap? 1:1,000,000 agaknya kebarangkalian berlakunya kejadian sebegini. Apa-apa pun berbalik jugak pada rezeki. Mungkin bukan rezeki miss-mgr. So, next time, lepas withdraw cash from ATM, please, kiralah helaian duit anda terlebih dahulu. Ada prob je terus masuk jumpa banker yang bertugas.

 

p/s: Tapi kalau jadi weekend macam miss-mgr, macam ne eh? Nak report kat saper? Report kat dinding je la. Kuikuikui…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s