Kami: TV Series/Movie Review

Kami The TV Series ***out of 5 stars

 

*Kena tgk sebelum tonton Kami The Movie…supaya tak ‘sesat’ macam I. terpinga-pinga time tgk Kami The Movie 3 Syawal hari tu. Mana idaknya, terus tengok badan dan ekor tanpa tahu isi kepalanya. Hahaha.

 

*Cerita yang baik, tak bosan. I suka jalan cerita dan watak-watak dalam series ni (Lynn-Liyana, Ali-Ezani, Sofie-Juliana Evans, Abu-NasT, Adii-Zayanah). Jarang tengok dieorang ni berlakon tapi ternyata tidak menghampakan. I ni peminat series/film Gol & Gincu arahan Bernard Chauly (RedFilms). So, tak nak la terlepas peluang untuk menonton satu lagi produk RedFilms. I tak berkesempatan nak tonton series Kami di TV, so I bought the DVD. Ternyata tidak merugikan. Tabik springgg.

 

Kami The Movie ****out of 5 stars (suker, tapi ending je yang tak dapat nak terima)

 

*Menghiburkan, tidak membosankan (kecuali pada yang tidak berminat pada filem remaja, yang penuh dengan activity neg- remaja…gig, dadah, etc.) but filem ni ada pos+ values jugak. Orang kata ambil yang jernih, yang keruh tu buang jauh-jauh.

 

*Filem yang cantik. Sesiapa yang selalu tonton or dah biasa dengan filem garapan Bernard Chauly you all akan faham apa yang I maksudkan dengan filem yang cantik. Plot-plot serta bahasa yang digunakan sangat mudah difahami. Filem ni diakui ringan tetapi penuh dengan isi yang boleh di ambil sebagai iktibar. Memang best. Ayuh, sama-sama penuhkan panggung Kami The Movie.

 

p/s: Tak de ke sequel Kami The Movie 2? Chaiyok, chaiyok!

 

Don’t forget to visit, www.projekkami.com and www.redfilms.com.my  

One thought on “Kami: TV Series/Movie Review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s