Budak-budak buang kes #2

Yesterday adalah hari yang paling stress. Dah la banyak kerja kat office. Jarang kuar lunch, tapi semalam I kuar gi lunch. Sebab banyak kerja sangat. Kepala jadi kusut. Kusut yang terlampau. Dalam kul 6pm baru balik rumah. Lewat dari biasa. Ingat balik rumah bleh laa relax sket. Hilangkan kekusutan. Sebab bagi I yang homely type ni, Rumah Itu Syurgaku. Tapi sayangnya balik rumah, tension bertambah teruk. Ada notes ditampak di depan bilik. Dah lupa pulak isi notes tu sebab panjang sangat. Tak sempat nak snap pulak cos’time tu marah sangat. Kemas barang then tanggalkan terus notes tu. My roomate pulak dah membebel-bebel sebab tengah bengang ngan housemate kiteorg yang sedikit psyco. Budak tu sekor yang sewel sket. Yang sorang lagi boleh tahan la orangnya. Yang herannya, dalam sms or notes cakap kasar bukan main. Tapi bila cakap depan2 baik yang amat, cam pijak semut pun tak mati. Pengsan pun tak rasanya semut tu. Penakut rupanya. Nama dia Ira. Heeeee…geram betul I tau. Boleh pulak tu dok senyap je dalam bilik berjam-jam. Mula kiteorg balik smpai tgh malam, orang dah nk tido. Diam je dok dalam bilik tak kuar-kuar. Takut pulak. Kiteorang bukan marah sebab suke-suke, kalau dah diri dia tu memang pembersih dari mula, tak apa. Ni tak, dah kena tegur baru ada hati nak bersihkan dan kemaskan rumah. Pas tu bleh pulak siap tegur2 orang lain. Ces. Padahal, selama hari ni sape la yang dok kemas rumah and buang sampah dieorg yang busuk tu. Kusut betul la. Lepas raya ni pulak, bawak masuk kucing pulak. Dok dalam sangkar kecik pulak tu. Sangkar tu pulak die letak dalam bilik ampaian. I basuh baju dah tak bleh idai dalam bilik tu cos’kucing tu ’o-oh’ busuk. Takut melekat bau ’o-oh’ die tu kat baju. Kalau tuan die tak basuh, bau busuk tu sampai ruang tamu. Tapi tak salahkan kucing tu laa. Die tak salah pun, yang salah tuannya yang bodoh sangat. Heeee… tension nyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s