Belum cukup umur ye?

“Hai. Harap maklum, jangan guna harta benda kami kecuali harta benda yang kita kongsi bersama.”

 

Statement sebelum ini ditulis di atas dua helai kertas yang berukuran ¼ daripada kertas A4. Di tampal di dinding, satu betul-betul di atas mesin basuh dan satu lagi di atas dapur gas. Hahahaha… kerja budak2 yang belum cukup umur. Budak2 yang belum pernah merasa tinggal di rumah sewa. Budak2 yang tidak pernah tinggal dengan orang asing (orang yang belum dikenali). Sengal la budak2 tu. Ingat my roomate (Lynn) and I tak reti ke? Takkan la kiteorang nak guna harta benda dieorang yang mahal tu without asking their permission? And takkan la kiteorang nak guna sedangkan dieorang pelawa pun idak. Kelakar pun ada. Selama ni kiteorang bersabar je. Tak de pulak nak sound dieorang yang sememangnya pengotor tu. Sampah tak reti nak buang, sampai berulat. Adakalanya kiteorang yang tolong buangkan, tak pernah pun bising. Tak pernah pun tulis note tampal kat dinding, Satu hal lagi, beli macam2 dalam masa sebulan, dapur gas, mesin basuh, peti sejuk (2 pintu, tinggi pulak tu) dan terbaru beli microwave (canggih seh). Mampu pulak beli macam2, sedangkan duit sewa rumah yang RM100++ liat betul nak bayar. Sebab tu kiteorang gelarkan dieorang ni budak2. Budak2 yang baru belajar berdikari. Kesian kat dieorang. Tapi mujur jugak dieorang dapat housemate yang macam kiteorang ni. Kalau dapat yang jenis garang and suke bising2, mati laa dieorang. Asyik kena psiko. Hahaha.

3 thoughts on “Belum cukup umur ye?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s