Network at AG Berhantu

Halleu….bertemu lagi dalam rancangan Sutramaya terbitan Sutramaya Studio. Haha..acah je. Hrm…nak citer satu benda ni. At AG (Accountant General), TELITI COMPUTERS nyer office, network die berhantu. Seriously. Tak main-main. Menakutkan betul. Mula-mula I tak amik pot sgt, tapi dah byk kali berlaku. Then tetiba my boss sendiri yang cakap tadi, ”Network kite ni ada hantu”. Huaaarrgghhhhhhhhhhh……..I terkejut beruk seketika tadi. Mana tidak nya, dalam network pun ada hantu. Ntah kenapa, network kat sini macam sengal sket. Kejap boleh kejap tak boleh. Kalau tak boleh bagi semua orang sekali gus tu boleh terima lagi la, ni sorang ke tak boleh, yang lain semua okay jer. Pagi ni several time jugak laa jadi dekat I.

 

Dekat my workstation pagi tadi, bila plug in je network cable dekat notebook tetiba selepas 5 secs notebook bertukar screen biru . Ada error message, physical error ape ntah. Try restart byk kali, same error jugak muncul. Then I try on the system without the network.Okay je. That’s mean, network ada prob. So, sepagi jugak la tak dapat online. And tak dapat nak buat keje, cos’my task is to maintain the online system. Sibuk dok cari CD XP2 kononnya ”kena repair OS nyer installation” [bak kata one of my officemate]. Hahahaha…..Time lunch tadi, geram sgt, I pun try gi kat workstation belakang I, yang kebetulan tak bertuan. Try plug in network cable. Yes, I got connected. I tunggu a few secs, and my notebook tak turn out the blue screen . So, berjaya. Yey!!

 

And tetiba ada one of my officemate, Ery, pc dia pun ada prob ngan network. Hahahaha…macam berjangkit pulak. Pelik kan? Dulu masa baru-baru pindah workstation I faced masalah network jugak. My notebook tak detect network from the new network port. Dia nak yang lama jugak. So terpaksa la pakai cable yang panjang sangat untuk get connected to the internet. Ari ni masalah lagik. Hrm….mujur jugak I tak format lain notebook I tadi. Kalau tidak sehari tak dapat buat keje ari ni.

 

p/s: Kepada yang berkenaan, harap maaf, my communication’s device ada prob sket. So, kalo nak contact I, just email me or go to my friendster/facebook’s page.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s