Beautiful Weekend

Hello. Again, just wanna update my activities on last weekend. Weekend yang memang tak mungkin dapat I lupakan, cos’my Mom and my younger sister ada di KL. So, Friday lepas habis kerja, terus gerak ke Cheras.

 

Saturday….

Tunggu Nadia balik dari kerja [cos’dia keje shift malam]

Breakfast and lepak sambil borak kejap

Gerak ke Putrajaya [my mom nk tengok rumah sewa I di presint 11]

On the way ke Putrajaya tu stop kat rumah kak Fuziah [dah promise nk singgah kejap]

Lunch dekat presint 9, Nasi Beriyani Gam Johor ;(

 

Lepas solat Zuhur, gerak ke TTDI, meet Jazeel

Gi rumah Tok Chik Dik [my mom’s aunt] di Kondo Sri TTDI

6 o’clock, gerak ke Taman Maluri Cheras pulak visit Tok Chik Doyah [again, my mom’s aunt]

Makan-makan, minum-minum lagi [bak kata Jazeel, macam hari raya pulak ;)]

 

Sunday

Again tunggu Nadia balik (2nd nite shift), biar dia tido kejap

10 o’clock turun, sebab dh janji ngan Jazeel nak lunch sama2 (brunch actually) dekat Santai Café near Tasek Permaisuri

Then gerak ke Nilai, Seremban [jalan-jalan kat Nilai 1 dan Nilai 3, pheww, penat cos’time tu cuaca memang panas sgt]

 

Around 3 o’clock kiteorg chao dari Nilai ke Puchong

again nak ke rumah kak Fuziah [bawak Jazeel jumpa kak Fuziah]

Nadia and Ina sempat mandi lagi kat situ

Minum petang sambil bersembang ramai-ramai as a big family [what a nice moment ;)]

 

Then dari rumah kak Fuziah, kiteorg ke Sunway Pyramid [jalan-jalan cuci mata ;)]

Then terus gerak ke Pudu cos’nak hantar Ina [dia dah nak balik Kulim]

 

Monday

I balik Putrajaya, masuk keja macam biasa

Mak and Nadia ada activity kat KL [;( sori tak dapat join…terpaksa la mak naik LRT jalan-jalan] Lepas keja I tak balik rumah tp terus ke Cheras [last nite mak kat KL]

Gi One Utama then gi rumah Jazeel di Subang [dinner+supper with his family]

 

 

Tuesday…. Mak balik!!!!!!!! ;(

 

p/s: Tak sabar nak balik kampung hujung bulan ni, yey😉

One thought on “Beautiful Weekend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s