Life at Putrajaya

Erm….dah masuk 2 minggu kat Putrajaya…..yang menariknya, suasana di Putrajaya sememangnya sesuai dengan jiwa I yang sukakan ketenangan. Huhu..statement tak tahan tu. Tapi memang betul pun, baik malam ataupun siang, suasananya sama saja..sunyi dan tenang…tambah pulak I stay floor 15 so kalo kereta lalu lalang pun tak dengar sangat…Cuma sesekali dengar bunyi deruman enjin bas…..kawasan perumahan tu pulak boleh dikatakan baru jugak and kira macam end of the world, so tak ramai yang lalu area situ. Kebetulan depan blok I tu ada sekolah, ada jugak kenderaan dari presint lain masuk untuk hantar anak-anak ke sekolah tapi still tak merosakkan suasana. Erm…memang best..so kepala tak serabut sangat…tak macam kat KL….Tuhan je yang tahu….keluar rumah je jam…jam..jam..dan jam…. Kat Putrajaya ni kalo kuar rumah jam 8 pagi pun still bleh sampai ofis on time…jalan rayanya tak berapa nak sesak meskipun ’ramai’ kereta yang berpusu-pusu nak ke tempat kerja….(kereta nak ke tempat kerja?…apa-apa aje laa).

 

Tapi ada satu yang tak best………suasana malam di luar rumah dah okay….tenang.. aman.. sunyi tapi di dalam rumah, masyaAllah….tak tahu nak cakap cam ner….nak tahu ape yang buat bising? Tengok gambar kat bawah ni……makhluk-makhluk yang tinggal dalam rumah kecil di dalam rumah I. Bukan I punye eh..kalo I punye tak de la I nak komplen. Tapi housemate I punye. I rasa makhluk-makhluk ni dahagakan kasih sayang. Huhu…ye laa..asyik terperap dalam rumah kecik tu…tuan dia pulak tak main-main ngan die….setakat bagi makan, budak tadika pun pandai ….dieorg tu pun kena di belai jugak. Sian I tengok makhluk-makhluk tu…nak keluarkan tak berani….bukan takut kena gigit…tapi takut kena ’gigit’ dengan tuannya. Huhuhu….

 

 

 

Dalam post ni jugak I nak perkenalkan….boyfriend I…dah masuk 5 bulan dengan dia ni….tapi skang ni baru finalised dh…huhu…nama pun dah dapat yang baru…..nama yang lama tu susah sangat nak sebut…I love you, GUMDROP.

 

 

p/s: sejak dok Putrajaya ni, Gumdrop dah tak banyak makan..save sikit duit I. Ye laa, kan makanan dia dah naik harga😉

3 thoughts on “Life at Putrajaya

  1. hahah..nice topic..
    hope u happy sis..
    nad sibuk..biasa la ur mum…pressure pasal nov ni..
    neway miss u alot sis..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s