All in One

Salam people…dah masuk minggu ketiga bulan July, tapi ni baru first post untuk July…nmpak sangat dah lama tak blogging…tp tak penah miss visit other bloggers’ nye blog….just that,masa amat mencemburui diri i (cewahh) skang ni busy sket dengan keja kat ofis..banyak isu log and change request dalam sistem nk kena settle as client requested it before this september kena siap.dan tmbh lagi skang ni i dh menetap di putrajaya,tak jauh dari ofis,so tak risau la kalo blk lambat…berbanding dulu,cepat je nk blk…ye laa nk blk cheras..takut jln sesak. Alhamdulillah, bila dah duduk kat putrajaya ni,boleh jimat petrol & tol.so that boleh buat saving sket utk kawin (kawin ngn saper pun tak tau lg), tak salahkan berangan.eheheh..selain jimat kos,dapat tumpukan perhatian pada tugas dan tanggungjawab lebih daripada biasa (self-motivation,amat perlu).

Saturday,5.7.08-sehari sebelum berangkat ke putrajaya, join Sina and her sister-in-law kak Jiji,cute son Aim,jalan-jalan.sj je,kebetulan dah lama tak jalan-jalan naik LRT.bwk Aim naik LRT sebab belum penah naik lagi.cuak jugak budak tu first time dlm train.erm…puas kiteorg buat die bercakap tapi fail.hahaha..Aim,Aim.Lepas puas shopping,kiteorg balik umah and get some rest sebab mlm ada plan lain plak.sempat jugak tengok cerekarama, then tepat 12 midnite kiteorg bertiga dan budak kecik tu gerak gi Downtown,Cheras.Sina drive.wallaaaa…parking tak de…may be sebab mlm minggu kan.sume org kuar.so berpusing2 jugak laa mencari parking.Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak parking dan mujur tak jauh sgt dari tapak jualan.tak beli ape2 pun,just tgk2.Cuma kak Jiji ada beli marble gel utk pokok bunga dia.pheww,hari tu mmg penat coz satu hari yang sgt panjang,but it really fun.seronok sgt.Thanx Sina,Kak Jiji & Aim.You guys made my day.

Tuesday,8.7.08-Gi tgk muvi ngn someone.SEPI.before that kiteorg gi presint 9,visit adik someone tu,yang baru beberapa bulan terima first baby.Iskandar Zulkarnain.Cantik nama tu secomel rupanya.8.30 pm kiteorg gerak ke alamanda.amik reserved ticket then lepak jap kat bowling centre.enjoy tgk gelagat manusia2 yg seronok baling bola melepasi landasan kayu dan menjatuhkan pin-pin dihujung landasan.hah…. sekurang2nya dapat menghiburkan hati yg sedikit gusar dengan pelbagai masalah.Namun hati dh berazam nk lupakan semua yang lepas.nk buka buku baru. erm..berbalik tentng filem SEPI.indah dan menarik. pelbagai perasaan hadir tatkala menonton filem ini.sedih,suspen,lucu dan it really touch my heart,completely.tak rugi tengok filem ni. suke watak Sufi(Tony),Nina(Rozita,walaupun watak dia kecil sgt),Ean(Syed Hussien),Adam(Afdlin) dan Illyana(Vee).

So,people,pada sesiapa yg belum lg tonton filem ni,gi laa tgk.tak salah support filem tempatan yg tak kurang hebatnya.apatah lagi arahan Kabir Bhatia yang sememangnya ditunggu2 selepas filem Cinta.So,tunggu apalagi?Jom muvi,people!!

3 thoughts on “All in One

  1. akak….
    sunyi la akak takde kat umah….
    akak windu sina tak??
    rindu saat kite gelak tawa sama2…
    makan same…;-(
    emm…dah dok putrajaya jangan lupa orang cheras ye kak??

  2. salam…long time tk dgr berita kan…wah dah bz eik…self motivated pun amat tinggi skrang..bgsla…kumpul jer duit dl…sng nanti nak kawen tk payah pening kpl…all da best kak…..tk care…….

  3. hi..sina…tq sebab visit my blog….windu sina gak …
    insyaAllah tak lupa org kt cheras tu..sentiasa dalam ingatan…
    apatah lagi rindu nk makan masakan sina…huhuhu….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s