Sina, xxxx, xxxxx dan [dot.dot.dot]

Hahaha…..akhirnya judul bakal ‘novel’ sulung i terpampang jugak dalam blog I ni.dh lama sebenarnya nk keluarkan tapi asyik teragak-agak je.hehehe..semalam hati dah tekad akan I keluarkan jugak ari ni. Sorry Sina….hehehehe…but don’t worry…judul dia aje yang keluar ari ni….ceritanya ntah tahun biler nak keluar pun tak tahu le…tapi ari ni ingat nak keluarkan synopsis jugak tapi bila fikir-fikir balik….memang tak boleh…nanti ngamuk sina…huhuhu…….cukuplah sekadar judul dia…..yang semestinya telah ataupun akan mengundang kontreversi (betul ke ejaan dia..? mmg fail laa bhs melayu I skang ni..)..buat sesiapa yang tahu dan faham…dok diam je laa eh….hehehehe

 

 

Okay, cukup pasal ‘Sina, xxxx, xxxxx dan [dot.dot.dot]’, ari ni nak cerita pasal benda lain…pasal adik, abang, baby, cinta dan yang sewaktu dengannya. Ape tu?? Kisah realiti yang semua orang tak dapat lari, iaitu CINTA. Ramai yang cakap, cinta itu manis….manis macam gula….indahnya tak terucap dengan kata-kata. It’s more than word can tell. Betul..memang tak dinafikan….i pun pernah lalui jugak (suatu ketika dulu la..) dan ada jugak impian nak lalui alam tu sekali lagi. Tapi kali ini biarlah yang betul-betul dan mampu tersenarai dalam check list masa depan…..fahamkan??

 

Dalam beberapa minggu ni I nampak banyak perubahan dalam hidup seisi rumah, segalanya kerana cinta….baik atau buruk tak yah cakap laa..apa yang penting perubahan tersebut banyak mendorong I untuk melakukan beberapan anjakan paradigma dalam hidup….untuk kebaikan diri jugak sebab hati takkan selalunya kebal….tatkala terhiris adakalanya airmata tak tertahan, menangis jugak..…walaupun lukanya kecil tapi parutnya tetap ada….tak kisahlah….orang kata perubahan perlu berlaku dalam diri..baru hidup penuh warna-warni.Tapi tengok juga perubahan yang bagaimana ya….jangan perubahan yang boleh memakan diri….malah perubahan juga janganlah terlalu drastik…..sampai orang di sekeliling pun tak boleh nak adapt dengan perubahan itu.

 

 

Next. Nak cerita pasal slot Akasia di TV3, Ezora. Petang semalam sampai rumah dalam jam 6.45.So, sempat la tengok Ezora (yang sememangnya tidak mahu tertinggal satu episod pun). Episode petang semalam rasanya episode paling best. Ezora akhirnya dah bukakan pintu hatinya untuk Adreen.hahaha…padan muka Reza…baby dia pun dah gugur…so dia dah memang totally tak ada hak nak masuk campur dalam kehidupan Ezora.Actually, unexpected scenario laa.coz i expect Ezora takkan terima Adreen.Ape-ape pun, salute pada Fazura sebab berjaya bawa watak Ezora.I’m looking forward to see her more in this series, towards the end of the story.

 

p/s: tak sabar nk tengok ‘SEPI’. Teringat promo dari Afdlin kat TV, orang-orang yang kesepian sesuai sangat tonton filem ni😉

2 thoughts on “Sina, xxxx, xxxxx dan [dot.dot.dot]

  1. akak…
    tq 4 ur advise n support…
    i knew u are more tough than me…
    best of luck in ur life n future undertaking…
    take care..jgn migraine2 selalu…
    n sorry 4 whateva had happen………..
    n i dont mind if u dont wanna in touch with me again…:(
    gonna miss u…ws

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s